RSS

Yuzu-chan se va antrena cu Brian Orser

29 apr.

Yuzu-chan si fosta lui antrenoare. Awwwwww.

Japan’s Yuzuru Hanyu, the bronze medalist at the 2012 World Figure Skating Championships and one of the fast rising in the sport of figure skating, has switched coaches and will begin training with Brian Orser in Toronto, the Jiji Press reported Wednesday.

Hanyu has been coached his entire career by Nanami Abe in Sendai. Under her tutelage, he won the 2010 world junior title, took the silver medal at the2011 Four Continents Championships and qualified for the 2011 Grand Prix Final, where he placed fourth […]

Hidehito Ito, the figure skating director at the Japanese Skating Federation, said the change was necessary to „challenge” Hanyu and „raise the level [of his skating] more.” [Click pentru sursa]

Asadar, dragul de Yuzuru isi va muta his wonderful self in Canada [bine, nu complet, va face mai degraba naveta, ca sa poata sa isi termine liceul in Sendai]. Din ce se stie pana acum, nu este foarte clar daca decizia ii apartine lui Yuzu sau federatiei japoneze si nici daca Nanami Abe va mai avea vreun rol in pregatirea lui.

Eu as zice mai degraba ca federatia a venit cu ideea asta. Si motivul mi s-ar parea clar: aurul olimpic. Japonia nu are niciun titlu olimpic la proba maculina si Yuzu, care la Mondialele astea i-a lasat pe toti cu gura cascata, are clar potential. Are o tehnica exceptionala, e muzical si are personalitate. Ma indoiesc ca Orser cat e el de Orser (Yu-Na, anyone?) ar mai avea ce sa-l invete la partea tehnica. La 17 ani, Yuzu sare fara probleme cvadrupla si are un triplu axel absolut perfect. Probabil insa Orser si echipa lui l-ar putea initia in ceea ce mie imi place sa numesc taina adunarii de puncte. Adica sa-i faca programe care sa se muleze perfect pe codul nou de punctaj, asa cum se pare ca sunt cele ale lui Chan. Asta ar putea face diferenta.

Totusi, recunosc ca m-a surprins vestea schimbarii de antrenor. Pentru ca s-a dovedit ca Abe-sensei a facut pana acum o treaba absolut desavarsita. Cred ca de la Plushenko n-am mai vazut un debutant care sa patineze asa cum o face Hanyu. Plus ca Yuzu si sensei pareau foarte apropiati si mi-e teama ca nu cumva schimbarea sa  fie prea drastica pentru copilandrul nostru. Copilandru care, in true Japanese spirit, stie aproximativ 7,5 cuvinte in engleza.

Apoi, eu nu-s cea mai mare fana a patinajului nord-american. Majoritatea programelor americanilor mi se par anoste. Inodore, incolore si insipide. Si in multe bucati mi s-ar mai rupe inima daca Yuzu s-ar contamina cu asa ceva.

Sper sa fie o schimbare benefica, sper sa fie o schimbare benefica, sper sa fie o schimbare benefica, sper sa fie o schimbare benefica, sper sa fie o schimbare benefica, sper sa fie o schimbare benefica, sper sa fie o schimbare benefica, sper sa fie o schimbare benefica, sper sa fie o schimbare benefica.

[Ca tot l-am pomenit pe Chan. Si el s-a despartit de antrenoarea lui, imediat dupa Mondiale. Cititi aici.]

[Sursa foto]

Reclame
 
Scrie un comentariu

Scris de pe aprilie 29, 2012 în Noutati

 

Etichete: , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: