RSS

Stephane Lambiel. Probably the awesomest human being in the world

07 dec.

Awesome Lambiel is awesome

Cand cineva te intreaba care e modelul tau in viata, raspunsul dezirabil din punct de vedere social ar trebui musai sa includa numele unora care au descoperit insulina, au creat Facebook-ul, au inventat curentul electric, au adoptat copii africani, au oprit razboaie in Orientul Mijlociu sau au propovaduit pretutindeni pacea, armonia si dragostea. Desigur, toti acesti domni (sau aceste doamne, ca sa fim politically correct) merita sa serveasca drept modele. Numai ca eu, desi imi scot palaria imaginara in fata celui care a inventat insulina, recunosc ca adevaratul meu model in viata este un cetatean elvetian care isi castiga existenta dand din maini si din picioare pe gheata. Stephane Lambiel. Remember the name.

„Sarmana fangirla”, veti zice. „Lipsa unei vieti sociale a transformat-o intr-o fiinta cu dizabilitati emotionale, din pricina carora saliveaza ca o fata batrana la vederea unuia nitel mai aratos”. Plauzibila teoria, dar nu intru totul veridica. Ca sa nu ramaneti nelamuriti, mai jos gasiti o  lista care cuprinde (numai cinci dintre) motivele pentru care Stephane Lambiel, cel care da din maini si din picioare pe gheata, se bucura de cvasi-veneratia mea.

5. E bunaciune. Fact of life.

4. E topaitor si entuziast. Eu, ca fangirla, sunt topaitoare si faptul ca obiectul adoratiei mele fangirlistice e la fel de topaitor ca mine nu poate decat sa-mi ofere un nesperat confort emotional.  Steph topaie. La propriu.

Exemplul : finala de Grand Prix din 2006, cand afla in timpul unui interviu ca a castigat competitia [aveti putina rabdare 🙂 ]

3. Face ce ii place. And he does it in style. Omul asta face mai multe lucruri intr-o singura luna decat eu si toti vecinii mei de scara vom face in urmatoarele 12 reincarnari. Patineaza, face coregrafii pentru alti patinatori, comenteaza si ia interviuri petru televiziuni elvetiene. Participa la spectacole de revista. Se implica in activitati caritabile. Canta. Da, canta like a boss, priviti-l si admirati-l.

2. Nu ii e rusine sa fie el insusi. „Bine cucoana”, veti zice, „dar nu ziceai matale ca cetateanul acesta e bunoc si misto si venerabil? De ce i-ar fi, ma rog, rusine?”  Good point there. Numai ca, vedeti voi, chiar si venerabilii lambieli au slabiciunile lor. A lui Stephane e Britney Spears. Da, ati auzit bine. Britney Spears. De vreo 10 ani, de cand a ajuns in competitiile de seniori, o tine una si buna despre cat de mult o iubeste si o admira el pe tanti asta. Adica, pe Britney Spears. Recunoasteti, nu e lucrul pe care l-ai astepta de la unul care patineaza pe muzica de Brel si Rahmaninov.

1. Patineaza cum nimeni niciodata nu a patinat vreodata. Exagerez, desigur, dar adevarul este ca, dincolo de toate celelalte motive enumerate mai sus, Lambiel e un patinator g.e.n.i.a.l. E imposibil sa ai ochi, sa vezi un program de-ale lui si sa nu fi impresionat. Nu imi amintesc sa fi vazut vreun alt patinator care sa interpreteze atat de firesc fiecare nota, care sa acorde atata atentie fiecarui detaliu muzical. Programele lui sunt fluente si elegante, dar, mai ales, au un nu-stiu-ce, pe care eu, ca om de rand  care in viata lui n-a descoperit vreo insulina si nu a propovaduit vreo pace, nu sunt in stare sa-l explic. Vedeti cu ochii vostri:

[youtube: http://youtu.be/YgPhwKl29zY%5D

Lambiel, skating like a boss

Reclame
 

Etichete:

Un răspuns la „Stephane Lambiel. Probably the awesomest human being in the world

  1. vio4u

    decembrie 7, 2011 at 8:58 pm

    Pe langa modul perfect in care se exprima in trei limbi dragutul Lambiel mia are o calitate pe care numai eu i-a pot aprecia: E CHIMIST! YEEEE!

     

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: